• Baze de date online:
  • Arheologie
  • Etnografie
  • Monumente
  • Muzee
  • Carte
  • Arte interpretative

Walentin Jean Succr, furnizorul Majestăţilor Lor Regele României şi Serbiei şi al Principelui Ferdinand al României. Tunică de colonel, Regimentul 6 infanterie K.u.K. a aparţinut regelui Carol I al României

Walentin Jean Succr, furnizorul Majestăţilor Lor Regele României şi Serbiei şi al Principelui Ferdinand al României; Tunică de colonel, Regimentul 6 infanterie K.u.K. a aparţinut regelui Carol I al României - Muzeul Militar Naţional „Regele Ferdinand I” - BUCUREŞTI (Patrimoniul Cultural National Mobil din Romania. Ordin de clasare: 2428/19.07.2007 - Tezaur)

Deţinător / Owner *
* la data clasării / at the time of listing
Domeniu / Domain
Istorie
Nr. inventar / Accession number
48594
Tip / Type
tunică
Autor/Emitent / Author/Issuer
Walentin Jean Succr, furnizorul Majestăţilor Lor Regele României şi Serbiei şi al Principelui Ferdinand al României
Titlu/Subtip / Title/Subtype
Tunică de colonel, Regimentul 6 infanterie K.u.K. a aparţinut regelui Carol I al României
Scoală / School
Atelier Walentin Jean Succr, Bucureşti
Material/Tehnică (text)/ Material/Technique (text)
stofă, galon, metal
Dimensiuni / Dimensions
L: 74 cm; LA: 43 cm
Datare / Dating
Sfârsitul sec. al XIX-lea
Loc de descoperire / Discovery area
Bucureşti, Teatrul Naţional
Fişă întocmită de / Record made by
Constantin, Cristina
Ordin de clasare / Listing order
2428/19.07.2007 - Tezaur
Poziţia 20
Descriere / Description
 
Tunică confecţionată din postav bleumarin-închis, încheiată la un rând de şase nasturi din metal alb (oxidat). Este paspoalată cu culoarea distinctivă a regimentului-roz. Gulerul este drept, din stofă roz, acoperit, la partea inferioară şi în faţă de un galon lat argintiu. Manşetele sunt în colţ, din postav roz, având la partea superioară un galon lat din fir argintiu şi un ornament specific regimentelor ungureşti din armata austro-ungară. Pe umeri este aplicat un şnur din aţă neagră fixat cu un mic nasture negru. La partea din spate tunica are două capace de buzunare acoladate, paspoalate cu roz, fixate cu câte trei nasturi de uniformă, din metal alb, oxidaţi. Căptuşeala este din mătase de culoare crem, matlasată, uşor deteriorată. Mai este prevazută la interior cu o etichetă: WALENTIN JEAN SUCCR, FURNISORUL MAJESTATEI LOR REGELE ROMÂNIEI şi SERBIEI şi al PRINCIPELUI FERDINAND AL ROMÂNIEI, BUCURESCI. Tunica a aparţinut regelui Carol I al României în calitatea sa de "Colonel proprietar al Regimentului de infanterie K.u K. Nr. 6" din Austro-Ungaria.