• Baze de date online:
  • Arheologie
  • Etnografie
  • Monumente
  • Muzee
  • Carte
  • Arte interpretative

Maria Enescu; Costache Enescu. Scrisoare trimisă de Maria Enescu şi Costache Enescu fiului lor George, aflat la studii la Conservatorul din Paris

Maria Enescu; Costache Enescu; Scrisoare trimisă de Maria Enescu şi Costache Enescu fiului lor George, aflat la studii la Conservatorul din Paris - Muzeul Naţional "George Enescu" - BUCUREŞTI (Patrimoniul Cultural National Mobil din Romania. Ordin de clasare: 2374/07.05.2018 - Fond)

Deţinător / Owner *
* la data clasării / at the time of listing
Domeniu / Domain
Documente
Nr. inventar / Accession number
13
Tip / Type
Scrisoare
Autor/Emitent / Author/Issuer
Maria Enescu; Costache Enescu
Titlu/Subtip / Title/Subtype
Scrisoare trimisă de Maria Enescu şi Costache Enescu fiului lor George, aflat la studii la Conservatorul din Paris
Material
Hârtie
Tehnică / Technique
Manuscris
Dimensiuni / Dimensions
L: 17,3 cm; La: 10,6 cm
Datare / Dating
19 aprilie 1895
Fişă întocmită de / Record made by
Lancuzov, Mihaiu
Ordin de clasare / Listing order
2374/07.05.2018 - Fond
Poziţia 7
Descriere / Description
 
Scrisoare pe trei pagini trimisă de Maria Enescu şi Costache Enescu fiului lor George aflat la studii la Conservatorul din Paris. Pe prima pagină este scrisoarea mamei care îi spune că este ocupată cu treburile gospodăreşti şi îi dă informaţii despre starea vremii de acasă. Deasemenea îi transmite sărbători fericite de Paşti şi îi doreşte multă sănătate. Maria Enescu îl roagă pe fiul ei să-i transmită felicitări doamnei Rolland. În încheiere semnează olograf Marie Enescu. Pe paginile doi şi trei se află o foarte scurtă scrisoare a tatălui scrisă de-a latul paginilor. Îi spune că nu poate scrie mai mult deoarece este pe drum, îi doreşte sănătate şi semnează „Tata”. A fost pliată în două.