• Baze de date online:
  • Arheologie
  • Etnografie
  • Monumente
  • Muzee
  • Carte
  • Arte interpretative

Maria Enescu; Costache Enescu. Scrisoare de adresată de Maria şi Costache Enescu fiului lor George Enescu, la Viena unde urma Conservatorul

Maria Enescu; Costache Enescu; Scrisoare de adresată de Maria şi Costache Enescu fiului lor George Enescu, la Viena unde urma Conservatorul - Muzeul Naţional "George Enescu" - BUCUREŞTI (Patrimoniul Cultural National Mobil din Romania. Ordin de clasare: 2374/07.05.2018 - Fond)

Deţinător / Owner *
* la data clasării / at the time of listing
Domeniu / Domain
Documente
Nr. inventar / Accession number
6
Tip / Type
Scrisoare
Autor/Emitent / Author/Issuer
Maria Enescu; Costache Enescu
Titlu/Subtip / Title/Subtype
Scrisoare de adresată de Maria şi Costache Enescu fiului lor George Enescu, la Viena unde urma Conservatorul
Material
Hârtie
Tehnică / Technique
Manuscris
Dimensiuni / Dimensions
L: 15,6 cm; La: 10 cm
Datare / Dating
9 ianuarie 1893
Fişă întocmită de / Record made by
Lancuzov, Mihaiu
Ordin de clasare / Listing order
2374/07.05.2018 - Fond
Poziţia 4
Descriere / Description
 
Scrisoare pe trei pagini trimisă de Maria Enescu şi Costache Enescu fiului lor George care urma Conservatorul la Viena. Pe prima pagină este scrisoarea mamei, care îl felicită cu ocazia Anului Nou. Îi mai urează să fie sănătos, vesel şi să susţină un strălucit concert. În încheiere, semnează Marie Enescu. Pe paginile trei şi patru este scrisoarea tatălui, care îl înştiinţează că a ajuns cu bine acasă şi că toate în sunt în ordine. Apoi îi spune că este o iarnă deosebit de geroasă „cum nu se ţine minte” şi semnează „Tata”. Scrisoarea este însoţită de un plic inscripţionat: „Monsieur Jos Hellmesberger Jun (pour Georges)/ Niebelungengasse 10 Wien”. Plicul are ştampila Poştei din Dorohoi şi pe cea a Poştei din Viena cu data de 24 ianuarie. Timbrul a fost decupat. A fost pliată în două.