• Baze de date online:
  • Arheologie
  • Etnografie
  • Monumente
  • Muzee
  • Carte
  • Arte interpretative

Comitetul de construcţie a Bisericii Sfântul Gheorghe din Tescani. Obligaţie - act oficial prin care se atestă împrumutul de 100.000 de lei acordat de George Enescu „Comitetului de construcţie a Bisericii Sfântul Gheorghe din Tescani”

Comitetul de construcţie a Bisericii Sfântul Gheorghe din Tescani; Obligaţie - act oficial prin care se atestă împrumutul de 100.000 de lei acordat de George Enescu „Comitetului de construcţie a Bisericii Sfântul Gheorghe din Tescani” - Muzeul Naţional "George Enescu" - BUCUREŞTI (Patrimoniul Cultural National Mobil din Romania. Ordin de clasare: 2084/15.02.2018 - Fond)

Deţinător / Owner *
* la data clasării / at the time of listing
Domeniu / Domain
Documente
Nr. inventar / Accession number
5491
Tip / Type
Obligaţie
Autor/Emitent / Author/Issuer
Comitetul de construcţie a Bisericii Sfântul Gheorghe din Tescani
Titlu/Subtip / Title/Subtype
Obligaţie - act oficial prin care se atestă împrumutul de 100.000 de lei acordat de George Enescu „Comitetului de construcţie a Bisericii Sfântul Gheorghe din Tescani”
Material
Hârtie
Tehnică / Technique
Manuscris
Dimensiuni / Dimensions
L: 34 cm; La: 21 cm
Datare / Dating
10 noiembrie 1930
Fişă întocmită de / Record made by
Lancuzov, Mihaiu
Ordin de clasare / Listing order
2084/15.02.2018 - Fond
Poziţia 5
Descriere / Description
 
Obligaţie - act oficial scris de mână pe o pagină prin care Alice Rosetti membră de onoare a „Comitetului de construcţie a Bisericii Sfântul Gheorghe din Tescani” precum şi Vasile Grigoraş şi preot Nicolae Procopie membri ai Comitetului declară că au luat cu împrumut, fără dobândă, de la George Enescu suma de 100.000 de lei. Suma a fost acordată pentru continuarea lucrărilor la biserică. Banii au fost primiţi în numerar de Vasile Grigoraş în două tranşe: prima de 66.000 de lei şi a doua de 34.000 de lei. Termenul împrumutului este nelimitat, creditorul având dreptul să ceară banii înapoi cu un preaviz de patru luni. Documentul a fost redactat în dublu exemplar, câte unul pentru fiecare dintre părţi. În partea de jos sunt semnăturile olografe ale celor trei: Alice Rosetti, Vasile Grigoraş şi preot Nicolae Procopie. În dreptul semnăturii preotului Nicolae Procopie este aplicată ştampila rotundă a Parohiei Sfântul Gheorghe din Tescani. Celelalte trei pagini ale documentului sunt albe. A fost pliat în patru.