• Baze de date online:
  • Arheologie
  • Etnografie
  • Monumente
  • Muzee
  • Carte
  • Arte interpretative

Ministerul Culturii Naţionale şi al Cultelor. Brevet prin care regele Mihai numeşte membru al Ordinului „Meritul Cultural” în grad de Comandor pe George Enescu

Ministerul Culturii Naţionale şi al Cultelor; Brevet prin care regele Mihai numeşte membru al Ordinului „Meritul Cultural” în grad de Comandor pe George Enescu - Muzeul Naţional „George Enescu” (Patrimoniul Cultural National Mobil din Romania. Ordin de clasare: 2850/31.12.2015 - Fond)

Deţinător / Owner *
* la data clasării / at the time of listing
Domeniu / Domain
Documente
Nr. inventar / Accession number
5551
Tip / Type
Brevet
Autor/Emitent / Author/Issuer
Ministerul Culturii Naţionale şi al Cultelor
Titlu/Subtip / Title/Subtype
Brevet prin care regele Mihai numeşte membru al Ordinului „Meritul Cultural” în grad de Comandor pe George Enescu
Material
Carton
Tehnică / Technique
Tipărire, scris de mână
Dimensiuni / Dimensions
L: 345 mm; l: 240 mm
Datare / Dating
1 februarie 1943
Fişă întocmită de / Record made by
Mihaiu Lancuzov
Ordin de clasare / Listing order
2850/31.12.2015 - Fond
Poziţia 4
Descriere / Description
 
Brevet prin care regele Mihai numeşte ca membru al Ordinului „Meritul Cultural” în grad de comandor pe George Enescu, membru al Academiei Române. Această distincţie a fost conferită pentru serviciile aduse în domeniul artei, în urma raportului redactat de ministrul secretar de stat la Departamentul Culturii Naţionale şi al Cultelor. Textul este tipărit, iar datele personale sunt completate cu scris de mână. Brevetul are semnătura regelui Mihai şi semnătura olografă a lui Ion Petrovici, ministru secretar de stat la Departamentul Culturii Naţionale şi al Cultelor. În partea dreaptă sus este aplicat timbrul sec cu stema României. Numărul Decretului de conferire a Ordinului este 248. Documentul a fost tipărit la „Imprimeria Naţională”.